EKOTEC Gıda, Meyve ve Sebze Isı Pompasının Kurutulması İlke ve Potansiyelleri
GİRİŞ
Gıda tüketicileri, sağlıklı bir besin ve organik meyve ve sebze ürünleri mineral aynı zamanda doğal bir şekilde tüketmek istemektedirler. Bununla beraber çoğu meyve ve sebzenin su içeriği %80’den yüksektir, bu da ürünün raf ömrünü sınırlar, aynı zamanda depolama ve taşıma sorunlarına daha duyarlı hale getirir.
Yoğun sezonlarda genellikle çok sayıda meyve ve sebze kaybı yaşanmakta ve meyve ve sebzelerin yalnızca birkaç soğuk depolanması uygulanmaktadır. Kurutma, enerji yoğun bir işlem olmasına rağmen, son derece vazgeçilmezdir. EKOTEC bunun çözümü için günümüzdeki son enerji teknolojisi kullanarak kurutucu ısı popması makinelerini üretiyor. Ekotec Kurutucu Isı Pompası, soğutucu depolamaya ihtiyaç duymadan gıdaların raf ömrünü uzatmak için kurutma gereklidir.
Nakliye ve depolama maliyetlerinden tasarruf etmek amacıyla ağırlık ve kütle hacimlerini azaltmak; bozulabilir ürünleri (fazla) sabit formlara (örneğin: Süt tozu) dönüştürmek; çorbalar için sebzeler,pişmiş etler için soğan, kekler için meyveler, bağlayıcı maddeler, aroma, gıda renklendirme maddeleri, jel oluşturucu ve emülsifiye edici proteinler, vb. gibi endüstriyel dönüşüm (ara gıda ürünleri ) olarak katkı maddeleri ve katkı maddeleri üretmek. .); ve otomatik satış makinelerinde veya doğrudan tüketicilerde olduğu gibi özel kullanım için hızlı hazırlanma özellikleri ve iyi duyusal niteliklere sahip özel hazır yiyecekler (patates gevreği, hazır içecekler, kahvaltı gevrekleri, atıştırmalıklar için kurutulmuş meyveler, vb.) elde etmek.Ayrıca, kurutma sırasındaki ürün nem içeriğinin kaybı, kalan kütle yapım proteinlerinde, yağlarda ve karbonhidratlarda, taze gıdaya kıyasla, birim ağırlık başına daha büyük miktarlarda bulunan protein, yağ ve karbonhidrat miktarında artan bir konsantrasyona neden olur.