Meyve Kurutma Makinası Çalışma Prensibi:

Meyve kurutma makinası kabin içerisindeki ortam sıcaklığını 60°C ye çıkartarak meyve, sebze yada diğer besin ürünlerinin içerisinde bulunan suyun buharlaşmasını sağlar. Buharlaşan su fanlar sayesinde kurutucu ısı pompasına taşınır ve burada sıvı hale getirerek dışarı atılır. Bu şekilde kurutma işlemi uygulanır.

Meyve Kurutma Makinası Kullanım Alanları:

Üzüm, incir, kayısı, elma, limon, erik ve diğer meyveler

Domates, biber, defne yaprağı, mısır, tütün ve diğer kuru sebzeler

Et, balık, pastırma ve diğer kurutulmuş besinler

Meyve Kurutma Makinası Fonksiyonları:

Isıtma, kurutma ve nem alma

Meyve Kurutma Makinası Faydaları:

1- Kurutucu ısı pompaları hiçbir şekilde çevreye kirliliği yaratmaz.

2-Kurutucu ısı pompaları yenilenebilir enerji sistemidir. İstenildiği takdirde güneş pili ile çalıştırılabilir ve işletme maliyeti sıfıra düşer.

3-Kurutucu ısı pompaları ile fosil yakıt kullanılmaz.

4-Kurutucu ısı pompaları fosil yakıtlara nazaran %40 ile %80 arası daha tasarrufludur.

5-Kurutucu ısı pompaları içerideki sıcak havayı dışarı atmadan nem oranını düşürür ve ısı kaybı olmaz.

6-Kurutucu ısı pompaları kurutulan besinlerin kendi kokusu hariç hiçbir şekilde başka koku vermez. Oksitlenme, çürüme, patlama veya tad değişikliği olmaz.

7-Kurutucu ısı pompası hijyenik bir kurutma yapılır.

8-Kurutucu ısı pompaları otomasyon sistemi ile istenilen şekilde kurutma kontrol edilir.

9-Kurutucu ısı pompaları patlama, yanma, zehirleme gibi hiçbir tehlike yaratmaz.

10-Kurutucu ısı pompaları kurulum basit ve hızlı bir şekilde yapılır.

11-Kurutucu ısı pompaları diğer kurutma sistemlerine göre daha sağlıklı ve daha çabuk kurutma yapar.

12-Düşük elektrik tüketimi dolayısıyla kullanıcıya tasarruf sağlar.

13-Düşük ses, dengeli çalışma ve kolay sıcaklık kontrolü sağlar.

14-İşçilik maliyetlerinin düşürülmesi ve rahat çalışma imkanı sağlar.

15-Uzun süre çalışma özelliği ile kesintisiz çalışır.

Bazı Meyve, Sebze ve Diğer Ürünlerin Kurutma Süreleri:

Portakal Kabuğu 9 saat                                Pancar 8 - 12 saat
Mandalina 16 saat                                         Brokoli 10 - 14 saat
Portakal 16 saat                                             Lahana 7 - 11 saat
Elma 8 - 15 saat                                             Havuç 6 - 10 saat
Kayısı 20 - 28 saat                                          Kereviz 3 - 10 saat
Muz 6 - 10 saat                                              Salata 4 - 8 saat
Çilek 10 - 15 saat                                           Patlıcan 4 - 8 saat
Kiraz 13 - 21 saat                                          Yeşillik 3 - 7 saat
Kızılcık 10 - 12 saat                                        Mantar 3 - 7 saat
İncir 22 - 30 saat                                            Bamya 4 - 8 saat
Üzüm 22 - 30 saat                                          Soğan 4 - 8 saat
Kivi 7 - 15 saat                                                Yaban Havuç 7 - 11 saat
Şeftali 8 - 16 saat                                           Bezelye 4 - 8 saat
Armut 8 - 16 saat                                          Domates 5 - 9 saat
Trabzon Hurması 40 - 60 saat                    Biber 4 - 8 saat
Erik 22 - 30 saat                                            Deri 6 saat
Karpuz 8 - 10 saat                                        Fındık 10 - 14 saat
Kuşkonmaz 5 - 6 saat

Kurutucu Isı Pompası Yakıt Kıyaslaması:

  Birim Fiyatı Isıl Değeri Verim ₺ / 1000 Kcal 6 Aylık Tüketim
Isı Pompası 0,35 860 Kcal %500 0,0814 ₺ 2.197,6744 ₺
Doğalgaz 0,96 8250 Kcal %90 0,1293 ₺ 3.490,9091 ₺
Linyit 0,70 6000 Kcal %65 0,1795 ₺ 4.846,1538 ₺
Fuel Oil 2,50 9700 Kcal %80 0,3222 ₺ 8.698,4336 ₺
Elektrik 0,35 860 Kcal %99 0,4111 ₺ 11.099,3658 ₺
Motorin 5,24 10200 Kcal %84 0,6116 ₺ 16.512,6050 ₺
Lpg 6,70 11000 Kcal %90 0,6768 ₺ 18.272,7273 ₺
Tüpgaz 6,90 11000 Kcal %88 0,7128 ₺ 19.245,8678 ₺
TOP